"ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္" - MM-IT

MM-IT

မင်္ဂလာပါ

ေနာက္ဆံုးတင္ထားသမွ်

Home Top Ad

PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Post Top Ad

Aads

ေမတၱာရပ္ခံပါသည္

MM-IT နည္းပညာ မွ လႈိုက္လွဲစြာၾကိဳဆိုပါသည္ခင္ဗ်ာ Popadဆိုတဲ့လင့္တက္လာပါက Backတစ္ခ်က္ႏိွပ္ေပးပါ 1clickmm ေပၚလာပါက ၅ စကၠန္႔ေစာင့္ၿပီးGet Linkဆိုတာေလးႏိွပ္ေပးျခင္းျဖင့္ျကည့္႐ႈ႕ႏိူင္ပါတယ္ link ကိုမေရာက္ပါကback key တစ္ခ်က္ႏိွပ္ေပးလိုက္ျခင္္းျဖင့္မူရင္းlinkသို႔ေရာက္ရိွသြားပါမည္ ေက်ဇူးအထူးပင္တင္ရိွပါတယ္...............

"ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္"

ျပဳလုပ္ပံု

အသားနယ္ၿပီး နွပ္ထားရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ အတံုးေလးမ်ားလွီးထားသည့္ ေရေျခာက္ေအာင္ လုပ္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား – 400 g (၂၆ က်ပ္သား)
ခပ္ႀကီးႀကီး ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်င္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲခန္႔
ပါးပါး ေသးေသးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔
ပဲငံျပာရည္အက်ဲ (thin soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (black sweet soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

sauce အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (black sweet soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အက်ဲ (thin soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခရုဆီ (oyster sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ – ၁၀ ေတာင့္
အရသာဝင္ေအာင္ နွပ္ထားေသာ ၾကက္သား
sauce
ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ – 1/4 cup (60 ml)ခန္႔
ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ ပဲသီး – 1/4 cup (60 ml)ခန္႔
ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1/2 cup (125 ml)ခန္႔
ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ – 1/4 cup (60 ml)ခန္႔

ၾကက္သားကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) ထည့္နယ္ၿပီး အရသာဝင္ေအာင္ ၁ နာရီခန္႔ ထားပါ။


ဆီ (ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း) ပူလွ်င္ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္မ်ားထည့္ကာ တူးလုနီးပါး စကၠန္႔အနည္းငယ္ ေမႊေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ဆယ္ထုတ္ထားပါ။ (စပ္တာႀကိဳက္လွ်င္ ၂ ပိုင္း- ၃ ပိုင္းခန္႔ခ်ဳိးၿပီးမွ ေၾကာ္ပါ။)



က်န္သည့္ဆီကို high heat ျဖင့္ အရမ္းပူေအာင္ အပူေပးကာ နွပ္ထားသည့္ ၾကက္သားထည့္၍ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ (သို႔) အသားထဲမွအရည္မ်ားေျခာက္ကာ ၾကြပ္လုနီးပါးျဖစ္ေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။


အိုးလက္ကိုင္မွကိုင္ၿပီး မၾကာခဏလွုပ္ေပးပါ။ (အသားေပ်ာ့ေပ်ာ့ႀကီးျဖစ္မေနေစရန္၊ အသားအေရာင္လွေစရန္ ဆီနည္းနည္း မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ အိုးပူတိုက္ျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။)



အသားေျခာက္လွ်င္ sauce၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႔ေမႊေၾကာ္ပါ။ (ေၾကာ္ခ်ိန္ၾကာပါက အသီးအရြက္မ်ားအႏြမ္းလြန္ၿပီး အရည္မ်ားထြက္လာတတ္ပါတယ္။)



ငရုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ နွင့္ ၾကက္သြန္ပင္ထည့္ကာ မိနစ္ဝက္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

Credit-food in Myanmar

​Welcome{ ​HERE } ​GO



​Welcome{ ​HERE } ​GO

No comments:

Post a Comment

မန္ဘာ၀င္လို႕အားေပးၾကပါ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ဒီေနရာမွာလည္းဖတ္႐ႈ႕ႏိူင္ပါတယ္

Post Bottom Ad

PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork