ေျမအိုးၿမီးရွည္ျပဳလုပ္နည္း - MM-IT

MM-IT

မင်္ဂလာပါ

ေနာက္ဆံုးတင္ထားသမွ်

Home Top Ad

PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Post Top Ad

Aads

ေမတၱာရပ္ခံပါသည္

MM-IT နည္းပညာ မွ လႈိုက္လွဲစြာၾကိဳဆိုပါသည္ခင္ဗ်ာ Popadဆိုတဲ့လင့္တက္လာပါက Backတစ္ခ်က္ႏိွပ္ေပးပါ 1clickmm ေပၚလာပါက ၅ စကၠန္႔ေစာင့္ၿပီးGet Linkဆိုတာေလးႏိွပ္ေပးျခင္းျဖင့္ျကည့္႐ႈ႕ႏိူင္ပါတယ္ link ကိုမေရာက္ပါကback key တစ္ခ်က္ႏိွပ္ေပးလိုက္ျခင္္းျဖင့္မူရင္းlinkသို႔ေရာက္ရိွသြားပါမည္ ေက်ဇူးအထူးပင္တင္ရိွပါတယ္...............

ေျမအိုးၿမီးရွည္ျပဳလုပ္နည္း

ေျမအိုုးျမီးရွည္ (၂ ပြဲစာ အတြက္)


ေျမအိုုးျမီးရွည္ေမးထားတဲ့သူလဲ ေတာ္ေတာ္မ်ားေပမယ့္ မေရးျဖစ္လိုု ့ေဆာရီးပါရွင္။
အခုုေတာ့ ပုုံလဲရျပီဆိုုေတာ့ ေရးေပးလိုုက္တယ္ ေနာ္။
ေျမအိုုးျမီးရွည္ကေတာ့ စားဖူးတဲ့သူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားျကိုုက္ျကပါတယ္။
ေအးတဲ့ မိုုးရာသီတိုု ့ေဆာင္းရာသီတိုု ့နဲ ့အလိုုက္ဖတ္ဆုုံးေလးပါပဲ။
ပူပူေႏြးေႏြး အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ့ စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ ေျမအိုုးျမီးရွည္ရဲ ့ လုုပ္နည္းကလဲ လြယ္လြယ္ေလးပဲမိုု ့လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကက္သား - ရင္အုုပ္ တျခမ္း နွင့္ လည္ေခ်ာင္းရိုုး ၂ ခုု
၂။ ၀က္အူေခ်ာင္း(သိုု ့) ျကက္အူေခ်ာင္း - ၁ ေခ်ာင္း
၃။ ငုုံးဥ - ၄ လုုံး
၄။ ကိုုက္လန္ - ၁ ေခ်ာင္း
၅။ ပါးပါးလွီးထားေသာ မုုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
၆။ မုုန္ညွင္းျဖဴ - အနည္းငယ္
၇။ ပန္းမုုန္လာ - အနည္းငယ္
၈။ အစိမ္းေ၇ာင္ပန္းမုုန္လာ - အနည္းငယ္
၉။ ေက်ာက္ပြင့္ - အနည္းငယ္
၁၀။ ျကြက္နားရြက္ (ေက်ာက္ပြင့္အမည္း) - အနည္းငယ္
၁၁။ အသားတုု - ၂လုုံး
၁၂။ ျမီးရွည္အေျခာက္ဖတ္ - လက္တဆုုပ္စာ
၁၃။ အျဖဴေရာင္ အျပားေခါက္ဆြဲဖတ္ - ၄ ျပား (မထည့္လဲရ)
၁၄။ ပဲျပားေျခာက္ - အနည္းငယ္
၁၅။ ပဲျပား - အတုုံးေသး ၄ တုုံး (ပုုံထဲမွာမပါ။)
၁၆။ ဆား - အနည္းငယ္
၁၇။ အခ်ိဳမွဳန္ ့(သိုု ့) သျကား - အနည္းငယ္
၁၈။ ပဲငပိ အစပ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၉။ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ (သိုု ့) ရွမ္းခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၂၀။ ဟြာေက်ာင္းအမွုုန္ ့- အနည္းငယ္ (မရွိရင္မထည့္လဲရပါတယ္။ ထည့္ရင္အနံ ့ပိုုေမြွးပါတယ္။)
၂၁။ ငရုုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္ရင္အုုပ္ နွင့္ လည္ေခ်ာင္းရိုုးမ်ားကိုု ဆား၊အခ်ိဳမွဳန့္ (သိုု ့) သျကား အနည္းငယ္ထည့္ ေရ ၄ ခြက္ထည့္ရ်္ မိနစ္ ၂၀ ခန္ ့ျပဳတ္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ရင္အုုပ္မွ အသားမ်ားကိုု ႏြွာရ်္ အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။ ရင္အုုပ္မွအ၇ိုုးကိုု ျကက္ျပဳတ္ရည္အိုုးထဲထည့္ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ ဆက္တည္ထားပါ။
ျကက္ျပဳတ္ရည္အိုုးတြင္ ေရနည္းသြားလွ်င္ ေရျပန္ျပန္ျဖည့္ေပးပါ။
၃။ ျမီးရွည္အေျခာက္ဖတ္၊ ပဲျပားေျခာက္၊ ေက်ာက္ပြင့္၊ ျကြက္နားရြက္၊ အသားတုုတိုု ့ကိုု အနည္းဆုုံး ၁ နာရီ ခန္ ့ေရစိမ္ထားပါ။
၄။ အသီးအရြက္မ်ားကိုု ျကိုုက္နွစ္သက္ရာအရြယ္လွီးထားပါ။ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြလွီးထားပါ။
၅။ ေျမအိုုးျမီးရွည္ျပင္ဆင္နည္း
- ေျမအိုုးကိုု မီးဖိုုေပၚတင္ရ်္ အပူေပးပါ။ ပဲငပိအစပ္ကိုု ထည့္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားေသာ ျကက္သားကိုု ထည့္ျပီး ပဲငပိနွင့္ သမေအာင္ေမြွပါ။ ျပီးလွ်င္ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ကိုုထည့္ပါ။
- ထိုု ့ေနာက္ ျကက္ျပဳတ္ရည္ကိုု ေျမအိုုးရဲ ့တ ၀က္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ အထိထည့္ပါ။ ဟြာေက်ာင္းနွင့္ ငရုုတ္ေကာင္းမွုုန္ ့ကိုုထည့္ပါ။ ေရစိမ္ထားေသာ အရာမ်ားကိုု ထည့္ျပဳတ္ပါ။ ၂ မိနစ္ခန္ ့အဖုုံးအုုပ္ထားပါ။
- ျပီးလွ်င္ ပဲျပား၊ လွီးထားေသာ အသီးအ၇ြက္မ်ား၊ ငုုံးဥတိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ ေနာက္ထပ္ ၂ မိနစ္ခန္ ့အဖုုံးအုုပ္ထားပါ။
၆။ ထိုု ့ေနာက္မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ ပူပူေႏြးေႏြး ေျမအိုုးျမီးရွည္ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Credit
(Unicode)
မြေအိုုးမြီးရှည် (၂ ပွဲစာ အတွက်)
မြေအိုုးမြီးရှည်မေးထားတဲ့သူလဲ တော်တော်များပေမယ့် မရေးဖြစ်လိုု့ဆောရီးပါရှင်။
အခုုတော့ ပုုံလဲရပြီဆိုုတော့ ရေးပေးလိုုက်တယ် နော်။
မြေအိုုးမြီးရှည်ကတော့ စားဖူးတဲ့သူတော်တော်များများကြိုုက်ကြပါတယ်။
အေးတဲ့ မိုုးရာသီတိုု့ဆောင်းရာသီတိုု့နဲ့အလိုုက်ဖတ်ဆုုံးလေးပါပဲ။
ပူပူနွေးနွေး အနံ့မွှေးမွှေးနဲ့ စားလိုု့ကောင်းတဲ့ မြေအိုုးမြီးရှည်ရဲ့ လုုပ်နည်းကလဲ လွယ်လွယ်လေးပဲမိုု့လုုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ကြက်သား - ရင်အုုပ် တခြမ်း နှင့် လည်ချောင်းရိုုး ၂ ခုု
၂။ ဝက်အူချောင်း(သိုု့) ကြက်အူချောင်း - ၁ ချောင်း
၃။ ငုုံးဥ - ၄ လုုံး
၄။ ကိုုက်လန် - ၁ ချောင်း
၅။ ပါးပါးလှီးထားသော မုုန်လာဥနီ - အနည်းငယ်
၆။ မုုန်ညှင်းဖြူ - အနည်းငယ်
၇။ ပန်းမုုန်လာ - အနည်းငယ်
၈။ အစိမ်းရောင်ပန်းမုုန်လာ - အနည်းငယ်
၉။ ကျောက်ပွင့် - အနည်းငယ်
၁၀။ ကြွက်နားရွက် (ကျောက်ပွင့်အမည်း) - အနည်းငယ်
၁၁။ အသားတုု - ၂လုုံး
၁၂။ မြီးရှည်အခြောက်ဖတ် - လက်တဆုုပ်စာ
၁၃။ အဖြူရောင် အပြားခေါက်ဆွဲဖတ် - ၄ ပြား (မထည့်လဲရ)
၁၄။ ပဲပြားခြောက် - အနည်းငယ်
၁၅။ ပဲပြား - အတုုံးသေး ၄ တုုံး (ပုုံထဲမှာမပါ။)
၁၆။ ဆား - အနည်းငယ်
၁၇။ အချိုမှုန့်(သိုု့) သကြား - အနည်းငယ်
၁၈။ ပဲငပိ အစပ် - ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၁၉။ မုုန်ညှင်းချဉ် (သိုု့) ရှမ်းချဉ် - ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၂၀။ ဟွာကျောင်းအမှုုန့်- အနည်းငယ် (မရှိရင်မထည့်လဲရပါတယ်။ ထည့်ရင်အနံ့ပိုုမွှေးပါတယ်။)
၂၁။ ငရုုတ်ကောင်း - အနည်းငယ်
ပြုလုုပ်နည်း
၁။ ကြက်ရင်အုုပ် နှင့် လည်ချောင်းရိုုးများကိုု ဆား၊အချိုမှုန့် (သိုု့) သကြား အနည်းငယ်ထည့် ရေ ၄ ခွက်ထည့်ရျ် မိနစ် ၂၀ ခန့်ပြုတ်ပါ။
၂။ ပြီးလျှင် ရင်အုုပ်မှ အသားများကိုု နွှာရျ် အတုုံးအသေးလေးတွေတုုံးထားပါ။ ရင်အုုပ်မှအရိုုးကိုု ကြက်ပြုတ်ရည်အိုုးထဲထည့်ပြီး မီးအေးအေးဖြင့် ဆက်တည်ထားပါ။
ကြက်ပြုတ်ရည်အိုုးတွင် ရေနည်းသွားလျှင် ရေပြန်ပြန်ဖြည့်ပေးပါ။
၃။ မြီးရှည်အခြောက်ဖတ်၊ ပဲပြားခြောက်၊ ကျောက်ပွင့်၊ ကြွက်နားရွက်၊ အသားတုုတိုု့ကိုု အနည်းဆုုံး ၁ နာရီ ခန့်ရေစိမ်ထားပါ။
၄။ အသီးအရွက်များကိုု ကြိုုက်နှစ်သက်ရာအရွယ်လှီးထားပါ။ မုုန်ညှင်းချဉ်ကိုု အတုုံးအသေးလေးတွေလှီးထားပါ။
၅။ မြေအိုုးမြီးရှည်ပြင်ဆင်နည်း
- မြေအိုုးကိုု မီးဖိုုပေါ်တင်ရျ် အပူပေးပါ။ ပဲငပိအစပ်ကိုု ထည့်ပါ။ ထိုု့နောက် အတုုံးအသေးလေးတွေတုုံးထားသော ကြက်သားကိုု ထည့်ပြီး ပဲငပိနှင့် သမအောင်မွှေပါ။ ပြီးလျှင် မုုန်ညှင်းချဉ်ကိုုထည့်ပါ။
- ထိုု့နောက် ကြက်ပြုတ်ရည်ကိုု မြေအိုုးရဲ့တ ဝက်ကျော်ကျော်လောက် အထိထည့်ပါ။ ဟွာကျောင်းနှင့် ငရုုတ်ကောင်းမှုုန့်ကိုုထည့်ပါ။ ရေစိမ်ထားသော အရာများကိုု ထည့်ပြုတ်ပါ။ ၂ မိနစ်ခန့်အဖုုံးအုုပ်ထားပါ။
- ပြီးလျှင် ပဲပြား၊ လှီးထားသော အသီးအရွက်များ၊ ငုုံးဥတိုု့ကိုု ထည့်ရျ် နောက်ထပ် ၂ မိနစ်ခန့်အဖုုံးအုုပ်ထားပါ။
၆။ ထိုု့နောက်မီးဖိုုပေါ်မှချရျ် ပူပူနွေးနွေး မြေအိုုးမြီးရှည်ကိုု သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီ။
Credit

No comments:

Post a Comment

မန္ဘာ၀င္လို႕အားေပးၾကပါ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ဒီေနရာမွာလည္းဖတ္႐ႈ႕ႏိူင္ပါတယ္

Post Bottom Ad

PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork